Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?

Имя пользователя: Пароль:

Подписаться на RSS/XML рассылку rss

Открыть PDA версию сайта (для КПК, телефонов)

Автор Тема: На лисицу с манком. (на украинском языке)  (Прочитано 19318 раз)

0 Пользователей и 1 Гость смотрят эту тему.

Федір

  • Новичок
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 21
  • Место жительства: Україна, Львів
    • Просмотр профиля
у кого есть реальный опыт охоты на лису с манком,крик раненого зайца, отпишитесь и ли подскажите где искать.




Щось не знайшов на форумі відповідної теми про полювання на лисицу з манком. Прошу модераторів, як є потреба, перемістити моє повідомлення у відповідну тему..


А це власне і саме повідомлення :





"На лисицю із  манком"




         В теперішній час, коли зайців стало обмаль, а популяція лисиці збільшилась, доцільніше було б полювати саме на цього всюдисущого хижака. Адже він вносить серйозну поправку у кількість вухатого гризуна. Полюють на рудого розбишаку по-різному, а ми розглянемо полювання з манком, як із стаціонарної засідки так  і в активному пошуку.





Готуй воза взимку а місце для полювання влітку


                Для початку треба вибрати місце, а це не так просто як здається.
Врахування сходу та заходу сонця та місяця дозволить вам перебувати у засідці в тіні. Тінь вміло приховає вас, а що саме головне – рушниця чи бінокль не дасть блиску. Не даремно Висоцький співав «Из-за елей хлопочут двустволки , там охотники прячутся в тень...»  Тому краще сидіти у засідці, щоб сонце чи місяць сходили вам по праву руку а заходили по ліву. Ну і не забувати про розу вітрів. Іншою умовою для вибору місця засідки є можливість скритного підходу та відходу. Проте огляд із неї повинен бути якнайбільший та якнайкращий. Рельєф має важливе значення, всі це розуміють. Тому краще засідку влаштувати на пагорбі, підвищені (наприклад на дереві, але із дозволу користувача угідь). Це дасть ще кілька переваг. Із висоти кращий огляд, та й лисиця бачить понизу.  На підвищені необхідно розчистити місце під переносне крісло або влаштувати стаціонарне, яке не скрипить,  і , обов’язково, підставку  під рушницю.  Сидіти в кріслі найкраще на твердому пінопласті. Перевірено.  Надійно та тепло. Його можна залишати на місці, він не намокає та не гниє. Насипало на нього снігу – обернули на другу сторону і ніяких проблем. Зразу потрібно вирубати гілки та кущі що будуть мішати при огляді місцевості та можливій стрільбі.
            Також добре буде, якщо відійти від засідки на метрів 70-100 і подивитись як виглядає вона  із сторони, присісти, глянути на неї з низу, як це буде бачити звір. Важливою умовою є щоб засідка не просвічувавалась. Тому задній фон повинен бути темним, найкраще його загустити гілками. Самі ж гілки з листями краще нарубати влітку. Недалеко від засідки чи на задній фон можна прикріпити грубу клейонку чи щось інше, що буде шуміти. З часом звір звикне до цього шуму і не буде звертати уваги, навіть якщо це ви його самі спричинили. Ще також добрим місцем влаштування засідки  є територія біля залізничних колій. Лисиці там постійно крутяться в пошуках чогось їстівного.
         Тепер до самого місця майбутнього полювання. Необхідно розчистити зручні для вашого огляду та стрільби можливі місця підходу звіра, а поганопроглядаємі, навпаки, захаращити. Рекомендую на відстані приблизно 50 метрів від засідки понапихати в землю півтора-двохметрові патики чи гілки в лінію із прив’язаними до них стрічками – вони будуть показувати нам силу та напрям вітру. Як тільки зайде лис за межі лінії патиків, одразу зрозумієте яка до нього відстань. Адже на око чи в сутінках визначити відстань проблематично. Деякі мисливці ще недалеко засідок вкопують в землю пластмасові труби так, щоб вона стирчала із землі на кільканадцять сантиметрів. В середину вкидають харчові відходи чи зіпсовані «ароматні» продукти. Запах буде приваблювати хижаків,  лис буде там крутитись постійно. Проте тоді, під час виходу на засідку, необхідно брати з собою якісь м’ясні рештки і підгодовувати лиса. Ще дехто закладає приваду: тушку здохлої тварини чи м’ясні решти. При цьому дрібні рештки необхідно прикопати. Лис буде навідуватись в ці місця постійно, а це  вам тільки на руку.
          Самих засідок по угіддях можна зробити кілька, один день полюєте з одної, на інший з наступної.





По одягу зустрічають…


       Вбрання мисливця відіграє велику роль в цьому полюванні. Лисиця добре бачить, підозрілість обмине десятою дорогою. Одразу б радив відмовитись від темних камуфляжів, він буде виглядати чорною плямою. Де б в яких угіддях ви не полювали, ваш одяг повинен бути світліший ніж навколишнє середовище. Білий маскхалат придатний тільки тоді, коли є багато снігу. Також необхідними є рукавиці, навіть якщо нема морозу. Білі руки видно далеко. А що говорити про обличчя. Як прожектор. Тому б радив би використовувати підшоломник або балаклаву. Та й в обличчя тепліше. Запах вбрання також важливий, тому радив би мати окремий верхній одяг який б зберігався на балконі чи у стодолі на сіні. Сам одяг  не повинен шарудіти а ґудзики, заклепки чи блискавка дзвеніти. Можете перевірити самі себе – вдягніться і пострибайте на місці. Необхідно замаскувати і зброю. Вона, так як і бінокль, в більшості випадків, вороновані, що при сонячній  погоді дають блиски. Або обмотати їх камуфляжним скотчем чи обклеїти білим пластиром або не виходити з тіні. Ремінь з рушниці я знімаю зовсім, він тільки заважає.  Ну і телефон. Ставте одразу на «вібро», хоч звір те вібро чує, або повністю на беззвучний, чи вимикати зовсім. Вирішувати вам.







Зброя та постріл


        По зброї -  кожен користується своєю, ту що має. При цьому, нарізна більш ефективніша, хоча з гладкою набагато цікавіше. Яку ж треба мати витримку і майстерність щоб підманити звіра на 30-40м. Я користуюсь гладкою. Патрони використовую наступні: верхній, чоковий ствол, чотири нулі в контейнері, а в нижній, півчоковий, нулівка. Ще одна порада. Засіли ви у засідці, зробіть собі одразу умовну пристрілку у всіх напрямках. Зрозуміло що зброєю без патронів. Плавно та нашвидкуруч. При цьому  з положення коли рушниця на колінах та на підставці. Ви одразу зрозумієте, як це правильніше та краще робити  Найголовніше – техніка безпеки, рушницю знімати із забопіжника тільки перед самою стрільбою. Проте навчіться робити це тихо. А сам постріл має бути по чітко видимій цілі. «Один постріл – один трофей» - це має стати вашим головним правилом.  Не впевнені – не стріляйте, не ляканий звір ще підійде до вашої засідки, а от стріляний навряд чи.  Та й звук пострілу чують всі.
       По біноклях - найкраще підходять 8х40 та  7х50, причому останній має більшу світлосилу, що в сутінках краще. Використання бінокля суттєво економить час при пошуках лисиці, з ним ви швидко відшукаєте в полі лисицю що мишкує, особливо зимою.







Про погоду


       Найкращою погодою для полювання на лисиць з манком є тихі та ясні морозні дні, коли є сніжний наст або немає на землі снігу зовсім. Тоді лисиця не може полювати на мишей, розкопуючи сніг чи землю. І іншу здобич добути не легше. А голод не тітка…
        В дощову погоду або при сильному вітрі лисиці відсиджуються в норах або в інших зручних місцях.
        Найкращим часом для полювання на лисицю є ранок та вечір, тому необхідно приходити на засідку за годину-півтора до сходу сонця та за дві години до заходу. Хоча є  такі дні, що лисиця мишкує цілий день, з перервою на обідній сон мов як сієста. 





Про манки та маніння


        При полюванні на лисицю використовують два типи манків: «писк миші» та «крик пораненого зайця». Самих манків в магазинах є достатня кількість, представлено багато хороших варіантів.  По фірмах перелічувати та рекламувати якусь не буду, кожен з них по своєму хороший,  має свою ціну та інші особливості.  Манки діляться на духові і ручної дії (типу гармошки).  Деякі мисливці виготовляють їх власноруч, а ще інші манять взагалі без манків – втягуючи губами останню фалангу вказівного пальця . Кожен вибирає манок під себе, особисто я користуюсь ручним манком. Головне одне, перед тим як йти на полювання, необхідно добре потренуватись вдома.
      Чому лисиця йде на манок ? З «писком миші» простіше, миші її основний харч. Тому й прямує на нього без особливих пересторог. Крик пораненого зайця вже викликає зовсім інші асоціації. Лису, який вже ловив та поїдав зайця, це призив на більшу здобич, та й одразу згадується як їм, лисенятам, мама лисиця приносила зайців, а вони їх мучили та потім убивали. Миші пищать частенько, а от заєць просто так не кричить. Можливо він попав у халепу, будь це  чи петля, капкан  чи щось інше, або його зловив хижак. Кожен лис має свою територію на якій полює  та з якої проганяє інших зайд. Тому крик зайця може бути сигналом вторгнення іншого лиса. Особливо це загострено в сезон гону. В такому випадку він біжить на крик зайця майже без засторог. В більшості ж випадків лис на звук манка підходить обережно, стоїть, сидить, прислухається та придивляється, старається зайти із сторони, чи обійти з заду. Тому полювання з манком потребує великої уваги, терпіння та витримки.






Основне, сам процес…

В засідці


                      Сидячи у засідці, треба бути максимально уважним. Вмійте бачити та чути, навіть найдрібніші речі. Тріснула гілочка, листя зашаруділо – ви вже повинні бути насторожі. Самі ж рухайтесь щонайменше – звір бачить рух здалека. Тому ваші рухи повинні бути плавні та повільні.
          Прийшли, сіли в кріселко, підготувались, витягнули манок, бінокль, зарядили рушницю, одягнули рукавиці, балаклаву і все, затихли. На хвилин 10-15. Це для того щоб шум, який ви зчинили, пропав.
           Спочатку маню манком «писк миші». Пискнув два-три рази, за кілька секунд повторив і чекаю. Це робиться для того, щоб привабити лисицю з близької відстані, бо можливо за цей час, поки сидів у тишині, вона появилась недалеко. Крик зайця зблизька її налякає. В полі, за хороших умов, лисиця чує писк миші і за 150 метрів. Часто, особливо у сутінках, на писк миші прилітають сови.
        Якщо лис не підійшов, то за п’ять хвилин пробую «криком зайця». Одна серія маніння триває 5-7 секунд, потім перерва на  3-4 секунди і повторно наступна серія тривалістю 3-5 секунди. Не довше. Цей звук лисиця чує і за півтора кілометра. Заманили і почули як десь в далеко в селі загавкали собаки – оце вам і радіус дії манка і підтвердження того що ви зробили це правильно, не сфальшивили. Дуже часто на звук манка прилітають ворони, яструби, сови, прибігають собаки та куниці, а ще також і зайці. Зайці, напевне тільки самці, бо думають що це  зайчиха кричить від іншого самця. Особливо в період гону. Можливі підходи вовків. Якщо лисиця не появилась, то за 20-25 хвилин можна заманити ще раз Чому саме такий час ? Бо лисиця якраз пройде за ті хвилини ту відстань на яку чути манок. Сам звір може появитись в найнесподіваний момент. Проте крик сойки, скрегіт сороки, пташки, що спурхнули з кущів, каркання ворон та круків сповістять вам про це швидше ніж ви побачите саму лисицю. Лисиця дуже точно визначає місце звідки лунав крик зайця. Якщо приходиться манити із надземного підвищення (дерева чи драбини) то манок необхідно направити до низу, щоб звук йшов до землі. Але немає потреби манити більше ніж 4 рази в одному місці. Краще пошукати її в іншому.  Якщо ж лисиця йде на вас, то готуйтеся до пострілу. Або плавно та повільно піднімайте рушницю, поки лисиця під час руху вас не бачить, або коли вона вже зовсім близько, нашвидкуруч підносьте рушницю та стріляйте Проте найзручніше, як вже писав вище, коли рушниця стоїть на підставці.  Або це стаціонарна перекладина або переносна тринога. Старайтесь стріляти лисицю в бік, постріл в груди не надійний із за малою площі для попадання. Якщо сталось таке, що лисицю підшуміли чи промазали, то не спішіть покидати засідку, дуже часто можливий повторний підхід звіра, особливо якщо вона молода. Молоді нестріляні лисиці пострілу не дуже бояться. Деколи вони відскакують в бік і розглядаються по сторонах. Це дає змогу для другого пострілу. У мене було таке, що першим пострілом промазав, проте відлуння від лісу збило лиса з пантелику і він замість того щоб втікати назад побіг  прямо на мене. При  успішному ж пострілі не обов’язково йти зразу забирати добутого звіра, краще за 5-10 хвилин  повторити маніння. Можливий підхід іншої лисиці,а це буває дуже часто, та й іншим це буде знак що власне постріл не пов'язаний із вабою.
   

Опудало


         Практикую використання з манком і такого собі опудала. Це шкурка зайця, натягнута на  гілку чи прут, що запханий у землю. До гілки прив’язана міцна нитка або жилка. Заманив, і одразу кілка раз потягнув ниткою, шкурка завібрувала. Додаткова зорова привада для лиса. Найкраще в сутінках . Це Можна ще також бавитись з лисом «котика-мишки». Для цього треба зробити із сірої чи чорної нитки або шерсті, клубочок, що б нагадував мишку, прив’язати до нього ту ж саму жилку чи нитку, закинули в поле і чекаєте. Як появиться лис, заманіть писком миші і легенько потягніть за нитку. В середину клубка, для закидування на дальшу відстань можна помістити невеличкий грузик.




Шукаємо лисицю в полі


       Можливий і інший спосіб полювання на лисицю з манком. Більш активний – пошуковий. Тут ніби все просто, ходите по угіддях та шукаєте лисицю. Але найголовніше тут одне. Ви повинні побачити лисицю перші. Якщо лисиця побачила вас, то краще її зовсім не манити а йти шукати іншу. І в ніякому разі не можна манити лисицю яка втікає. Тому помітивши в угіддях лисицю старайтесь одразу сховатись так, щоб мати можливість за нею спостерігати. Місцем засідки можуть бути кущі, острівці густої трави, розплуги, пагорбці . Одна умова. Перед вами повинна бути чиста площадка яка б дозволили вам побачити підхід лисиці та влучно вистрелити. Обов’язково пам’ятайте про вітер. Він не повинен дути від вас, найкраще на вас,  максимум що можливо то під кутом. Маскувальний одяг під фон навколишнього середовища. Наколінники будуть дуже доречні.  Постарайтесь підійти до лисиці на відстань до пів кілометра. Заманіть спочатку тихо «мишею». Якщо лисиця не перестала мишкувати то можна повторити голосніше, а як  відстань завелика, тоді спробуйте «зайцем» але тихо. Те що лисиця підніме голову і подивиться на вас є ознакою того, що маніння їй цікаве.  Як тільки звір піде в вашу сторону одразу переставайте манити і готуйтесь до пострілу. Це може бути довго, по дорозі вона може мишкувати, то відходити, то підходити, то йти в бік.  Коли підхід затягується, лисиця відволікається на інше, то можна ще заманити її раз другий писком миші, але не часто.  В будь якому випадку, місце звідки вона почула звук зайця чи миші її зацікавило. Все залежить від вашої витримки та удачі ну і мисливського щастя, яке може бути як на вашій стороні так і на стороні лисиці.









Дует, тріо, квартет.


         Результативнішим способом полювання на лисицю є кількома мисливцями. Один манить а інші стають по боках на переходах звіра або по периметру. Добрим місцем є поляна серед лісу чи на краю лісу, мисливець-манильщик ховається посеред поляни, а стрільці розміщюються по її кутах. Обов’язково треба зважати вітер Також треба враховувати те, що чим більше мисливців тим більша вірогідність підшуміти лисицю. Тому компанія має бути провірена та злагоджена і спрямована на результат.







Мої полювання


          Мав такий випадок. Облаштував  засідку на підвищенні. Прийшов за дві години до заходу сонця. Традиційно «перекур» 10 хв. Маню спочатку «мишею». Тишина. За деякий час «зайцем». Одразу прилетів яструб, що довго кружляв, видивляючись зайця. Пройшло майже пів години перш ніж у поле за кілометр  вийшов лис. Сів собі поважно, хвіст кругом себе і дивиться в мою сторону. Спробував заманити його писком миші, проте безрезультатно, бо на таку відстань лис того звуку не чув. Тоді заманив «зайцем».  Лис, почувши це зірвався і побіг у лісосмугу, що тягнулась попри поле. Першою думкою було те, що я сфальшивив і лис утік.  Все ж, знаючи всякі лисячі штучки, сиджу нерухомо. Недарма кличуть лисів в народі хитрими. Про всяк випадок легенько нахиляюсь до рушниці. Десь в тому напрямку, куди втік лис, заскреготала сорока. Ага, зараз буде якесь продовження. Так і є, бачу як з кущів, по краю поля, прямо на мене швидко біжить лис. Нерухаюсь, підпускаю його близенько, для вірного пострілу. Стріляю в бік, лис  по інерції, ступивши кілька кроків, паде. Зачекавши хвилин десять ще раз заманкував зайцем. Аж за п’ятнадцять хвилин підійшов до свого трофею, яким виявився величезний, вгодований лис .







         Іншого разу пішов вистежувати  лисиць в поля. Уже скоро побачив одну мишкуючи лисичку в полі. Тут вже було простіше, лисицю я спостерігав. Тому хотів спробувати одну цікаву тактику як для гладко ствольного мисливця. Тобто, заманити в одному місці і швиденько переміститись у друге, де можливий вихід лисиць. Так і зробив. Сів у невеличкі кущі трави, заманив «зайцем». Чекати прийшлось недовго, лисиця, вчувши крики зайця, підняла хвіст і неспішно та час від часу мишкуючи,  пішла в мою сторону. Я в час її мишкування, швиденько, але акуратно, переповз кущами, метрів п’ятдесят вперед, до старої дички Недоходячи близько ста метрів, до тих трав, звідки я манив, стала. Але до мене вона знаходилась в межах пострілу. Пискнув губами мишкою, лисиця обернулась в мою сторону. Постріл. Лисицю добуто.









Епілог


      Кожне полювання із манком це як урок, завжди набираємося досвіду на майбутнє. Кожного разу можливий свій нюанс, що внесе корективи у наступні полюванні. Тому не потрібно розчаровуватись у перших невдачах. Якщо б все було просто то  лис був би на межі знищення. Я свого першого лиса добув не одразу, всі попередні рази були як навчання на своїх помилках.
Тому бажаю вам успіху в цьому захоплюючому полюванні. Ні пуху, ні пера.


« Последнее редактирование: Февраля 25, 2016, 20:00:03 pm от Федір »
Записан
не допусти щоб хобі переросло в діагноз

 

Сергей30

  • Смышленый
  • **
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 127
  • Место жительства: Пружаны
    • Просмотр профиля
Re: На лисицу с манком. (на украинском языке)
« Ответ #16 : Февраля 25, 2016, 06:43:41 am »
Мужики может кто слишал? Говорят что не плохой манок на лису (имитация зайчего крика) получается из духовой писчалки старых советских игрушек типа кукол , мишек
Записан

ИЖик

  • Да живу я тут
  • *****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 4294
  • Место жительства: Минск
    • Просмотр профиля
Re: На лисицу с манком. (на украинском языке)
« Ответ #17 : Февраля 25, 2016, 08:21:23 am »
Блин, вот бы заглавный пост подправить в плане фоток... Чувствую, что интересно, а ни хрена не вижу. Ажно комп виснет...
Записан

-Duha-

  • Да живу я тут
  • *****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 1308
  • Место жительства: Минск, Серебрянка
  • Лучшее, что есть у человека, — это собака.
    • Просмотр профиля
Re: На лисицу с манком. (на украинском языке)
« Ответ #18 : Февраля 25, 2016, 08:32:18 am »
Дзякуй. Была цiкава!
Записан
Собака - это не смысл жизни, но благодаря ей жизнь обретает особый смысл... /Роджер Карас/

Республиканская секция БООР  "Спаниели Беларуси"

NAPOLEON

  • Да живу я тут
  • *****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 1697
  • Место жительства: Витебск
    • Просмотр профиля
Re: На лисицу с манком. (на украинском языке)
« Ответ #19 : Февраля 25, 2016, 09:06:58 am »
Тяжко конечно и долго, но прочиталось. Язык понятен. Но не многие смогут насладится письменным трудом коллеги охотника. Спасибо за отчет.
Записан

HANKA

  • Бывалый
  • ***
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 371
  • Место жительства: г.Борисов
  • Не стреляное - не дичь
    • Просмотр профиля
Re: На лисицу с манком. (на украинском языке)
« Ответ #20 : Февраля 25, 2016, 10:18:57 am »
Вполне понятно - если читать не торопясь, вдумчиво. Ведь славянин писал и местами весьма познавательно...  8)
Записан

Мікалай

  • Да живу я тут
  • *****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 3155
  • Место жительства: г.Любань, Мінская вобласць
  • Я - Беларус, і гэтым ганаруся!
    • Просмотр профиля
Re: На лисицу с манком. (на украинском языке)
« Ответ #21 : Февраля 25, 2016, 10:57:41 am »
Из своих малочисленных) охот,  заметил, что лиса на крик зайца старается заходить против ветра.
А весной на кряканье утки, лисы летят стремглав.
Но, как колега с Украины сказал, тут скорее всего индивидуальность каждой лисы, впрочем, как и любого зверя;
зависит от многих факторов.
Записан
Хто забыў сваіх продкаў - сябе губляе, Хто забыў сваю мову - усё згубіў (У.Караткевіч)

bogis

  • Да живу я тут
  • *****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 2052
  • Место жительства: Гродно
  • Бессмертен тот, кто не родился.
    • Просмотр профиля
Re: На лисицу с манком. (на украинском языке)
« Ответ #22 : Февраля 25, 2016, 12:35:12 pm »
Фото бы уменьшить.
Как-то раз, охотился на козла, слышу крик зайца, орал полчаса бедняга, как резанный, лиса не далеко  ходила, ноль внимания, даже голову не подняла в его сторону, было метров 200. Это было, в августе.
Записан
Hе Д00Mом единым живет человек!

Zoomer

  • Гость
Re: На лисицу с манком. (на украинском языке)
« Ответ #23 : Февраля 25, 2016, 13:02:40 pm »
Наверно был бешеный заяц.
Записан

Алигарх

  • Да живу я тут
  • *****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 3027
  • Место жительства: Гродно
  • Мы за себя постоим, лишь бы вы за себя полежали.
    • Просмотр профиля
Re: На лисицу с манком. (на украинском языке)
« Ответ #24 : Февраля 25, 2016, 13:13:21 pm »
Лиса молодая, не пробовавшая халявной зайчатины.
Записан

Федір

  • Новичок
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 21
  • Место жительства: Україна, Львів
    • Просмотр профиля
Re: На лисицу с манком. (на украинском языке)
« Ответ #25 : Февраля 25, 2016, 20:22:37 pm »


Добрага ўсім дня . Фатаграфіі меншым , таму жадаю ўсім прыемнага прагляду . З нагоды кацапской мовы наступнае. Гістарычна так склалася , што жыхары Заходняй Украіны разумеюць многія славянскіх моў , і польскі і славацкі і чэшскі і венгерскі . А беларускую мову тым больш , яна найбольш падобная да нашай.

Расейская мова таксама разумеюць усе , але ўлічваючы гістарычную минульщину і цяперашні час ёй размаўляць і пісаць гэта не паважаць сябе і сваю мову . Прашу паставіцца з разуменнем. Цяпер буду старацца пісаць на беларускай , але пражыць адразу прабачэння за свае будучыя памылкі і недакладнасці.

mikolai, у нядзелю буду на форуме , але Блішчаў да вечара , таму што дзень паляваць

Дзякуй за ўвагу і водгукі пра артыкул аб паляванні з манка .
« Последнее редактирование: Февраля 25, 2016, 20:24:30 pm от Федір »
Записан
не допусти щоб хобі переросло в діагноз

Неманский

  • Член клуба
  • Да живу я тут
  • *****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 19273
  • Место жительства: Минск
  • Аматар
    • Просмотр профиля
Re: На лисицу с манком. (на украинском языке)
« Ответ #26 : Февраля 25, 2016, 20:31:45 pm »
Вугорская, а не венгерская, мова адносіцца да вугора-фінскай групы моў, і не з'яўляецца славянская. Разумець яе нават у Закарпацці, не вывучаўшы, не магчыма.
Записан

Полешук

  • Член клуба
  • Да живу я тут
  • *****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 5792
  • Место жительства: Минск
  • не ценя настоящее можно испортить будущее
    • Просмотр профиля
Re: На лисицу с манком. (на украинском языке)
« Ответ #27 : Февраля 25, 2016, 21:00:07 pm »
Спасибо за отчет! 8)
Записан
Сокол высоко поднимается, когда летит против ветра.

LopNik

  • Да живу я тут
  • *****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 1735
  • Место жительства: Республика  Беларусь
  • +375-29-691-33-05 Velcom; +375-29-821-91-60 МТС
    • Просмотр профиля
    • WWW
Re: На лисицу с манком. (на украинском языке)
« Ответ #28 : Февраля 25, 2016, 21:57:31 pm »


mikolai, у нядзелю буду на форуме , але Блішчаў да вечара , таму што дзень паляваць


Добра,зразумеу, да нядзелi 8)
Записан
ИЗГОТОВЛЕНИЕ ОХОТНИЧЬИХ МАНКОВ.      MANKI-LOPNIK.OF.BY

Valakh

  • Да живу я тут
  • *****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 2599
  • Место жительства: Минск-Тверь
    • Просмотр профиля
Re: На лисицу с манком. (на украинском языке)
« Ответ #29 : Февраля 25, 2016, 22:27:35 pm »
  Прочитал легко, некоторые слова по смыслу дошли. Интересно, сам так же охочусь. Да некоторые лисы учуяв крик раненного зайца, убегают как ошпаренные, а другие наоборот к охотнику бегут, на крик манка.
   Но и новой информации почерпнул. Спасибо за отчет! [cool]
Записан

ИЖик

  • Да живу я тут
  • *****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 4294
  • Место жительства: Минск
    • Просмотр профиля
Re: На лисицу с манком. (на украинском языке)
« Ответ #30 : Февраля 27, 2016, 10:29:47 am »
Очень интересный отчет. И мова очень интересная.
Спасибо.
Записан