Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?

Имя пользователя: Пароль:

Подписаться на RSS/XML рассылку rss

Открыть PDA версию сайта (для КПК, телефонов)

Автор Тема: Охота с таксой  (Прочитано 81030 раз)

0 Пользователей и 1 Гость смотрят эту тему.

Grizley

  • Бывалый
  • ***
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 250
  • Место жительства: Litva
  • pervij moi kabancik
    • Просмотр профиля
Охота с таксой
« : Октября 13, 2014, 22:16:05 pm »
на этих выходных добыли 2 барсуков Джульетта отработала от звонка до звонка
Записан

 

Федір

  • Новичок
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 21
  • Место жительства: Україна, Львів
    • Просмотр профиля
Re: Охота с таксой
« Ответ #46 : Февраля 29, 2016, 19:50:00 pm »
Ще один звіт про полювання з таксою.

Такса адна з самых старажытных парод паляўнічых сабак. Гэта той сябар , абудзіць вас раніцай на паляванне , пакажа дзе заплечнік , падасць боты ... І палююць менавіта нашы сабакі , а мы толькі маленькае дапаўненняў да іх працы .
Вось і сабралі нас таксі на паляванне ...У пятніцу надвор'е цешыла , снег , вецер , холад - будуць лісы па норах сядзець . І ноч з п'яніцы на суботу была такая ж. Аднак у суботу надвор'е сапсавалася - выйшла сонейка , без ветру , а ноччу яшчэ і прымаразак быў . І ўжо як ёсць , хоць выдатныя віды паказвалі на тое , што дзень будзе цікавы
Я з таварышам прыбылі ў ўгоддзі хутчэй усё .На месцы збору вырашылі трохі паманіла , можа яшчэ нейкая рудая шэльма павядзе. Маниння вельмі карысная рэч , Трэніруе вытрымку як нішто іншае.
І як толькі мы зайшлі на кут поля, убачыўшы ўдалечыні ліса, дакладней не мы ўбачылі, як Адэль (гладкошерстная такса) яго пачула і па паху прывяла ў нару. Нара ўяўляла сабой частку былой милиоративно-арашальнай сістэмы, такая трубачка, дажынаючы каля 20 метраў і сантыметраў 30 у дыяметры. Ліс быў там. Мы падышлі ціха, без шуму, таму маглі спакойна пусціць сабаку ў нару, самі стаць з другога канца трубы і дакладнымі стрэламі здабыць лісу. І нам трэба было жывога ліса, які быў нашым партнёрам у спаборніцтвах / выпрабаваннях. А так як труба была скразная, то выгнаць яго адтуль не здавалася нам праблемай. Пусцім сабаку і ўся праца ... Як жа мы глыбока памыляліся ... Ліс прафесар яшчэ той ...

Назар застаўся вартаваць , а я хутка пабег да машыны і прынёс металічную клетку і рыбацкі падхват .Клетка з аднаго боку трубы , Адэль заходзіць з другога. Чуем голас , сабака працуе , Ліс дакладна там ёсць. І сабака спрацавала , за кароткі час лістапада выскоквае ў клетку , але мы не вcтигаемо яго там заблякаваць. Другая спроба . Адэль зноў выціскае ліса з трубы , і той нагой натыкаецца на метал і адразу зноў у нару .Ну якое нешанцаванне. Такса , нягледзячы на нашыя не поспехі , ўпарта змагалася з Лісам .
Пыл так і ляцела з трубы. Дваццаць хвілін , паўгадзіны , сорак пяць хвілін .... Рэальна было шкада сабакі , якой іржа выядае вочы і драла горла. Ліса шкада не было , зараз такая , засеў там шмарок ў носе , і ні туды і ні сюды , ні пакінь мяне ні бяры мяне . Тэлефануе тэлефон , прыехала падмога. Львоўскія таксятникы . Неўзабаве чую галасы , перабівае сабачы брэх. Падыходзяць шэсць такс і столькі ж паляўнічых. Банда . Былі і малыя Быркач і Эльза ( гладкія таксі ) , і вопытныя Норка і Кара а Міша пазнаёміў нас са сваім сябрам Горанам
Запамога сур'ёзная , цяпер і лісічка сама з-за страху выскачыць. Праўда шум мы паднялі вялікі, у лесе скрыгаталі сарокі , крычалі сойкі а ў навакольных вёсках білі ў званы. Тут як раз Адэль вылезла з нары , цэлая у іржы , у пылу. Ну нарэшце . Гляджу , а мая малая мае морду збітую і вуха прокушенный . А каб твая дупа , ліс дрэнны , па шве разышлася ... Кроў бы цябе нахабная заллела , сукін ты сын
Даем тым рудым гамнюку перакур , самі тым часам мяняем клетку на сетку . Наступным добраахвотнікам апынулася Кара з Высокага замка ( жесткошерстная такса ) . Андрэй асцярожна пускае яе ў нару , а мы ўжо напагатове , з рагаткі , хто з сеткай , хто з лапатай , хто з відэакамерай , хто са стрэльбай , хто са шклянкай , з канапкай , хто з фотаапаратам. Гэта значыць кожны нешта меў на руках. Але лісаў не ідзе. Прапхнуў Кара яго да выхаду , а ён стаў у двух метрах ад выхаду і ні кроку назад .

Гукі барацьбы было чуваць выдатна , мы чулі калі Кара брэша , калі ішла ў лабавую атаку і рабіла хватку. Але лісаў не выходзіў. Тут як раз яшчэ запамога прыбыла Слава Закарпацкі і Біркі з Заўзятым . А я тым часам , паехаў з таварышам Ігарам Міхайлавічам да яго , па яго сабаку , якая не дала б лысую ўжо ніякага шанцу . І толькі мы падыходзілі да нары з нашай сабакам , пачуўшы : « Ёсць , трымай !!! »

А было гэта так. Выпілі хлопцы па кубку гарбаты , таму што замерзлі чакаць. Кара была ўжо ў нары больш за гадзіну. І тут заўзяты выпіў гарбаты , закурыў трубку , бярэ Бірка і пускае яго з іншага боку трубы. Далейшыя падзеі былі як у кіно. Біркамі як гладыятар прарываецца наперад , ловіць ліса або па яйка або па попке , Ліс вырываецца , ад той болю і ганьбы страшэнна праскоквае Кару , і яго ловіць яго на жывот , аднак не можа ўтрымаць , і ліс на поўнай хуткасці выскоквае з нары і трапляе у рыбацкі сачок. Так што можна паляваць і без зброі.

Злоўленым апынуўся ну вельмі велізарны ліс . Затым яго ўзважылі , больш за 10 кг. Чорт яшчэ той будзе псаваць нервы жывадзёры , месячы сабак на спаборніцтвах. Ну з нагоды такой падзеі можна і паснедаць. Кубак з гарачай гарбатай ці кава былі вельмі дарэчныя . Лёгкі перакус , вьо , зноў на нары.
Надвор'е як раз стала вельмі НОРНА , дождж вецер ... Была б такое ўчора , то ўвесь лістапад сядзеў у норах . А так праверылі адны нары , другія , трэція , а ліса няма і няма.І паляўнічыя таксятникы народ асаблівы , хто на ліс са стрэльбай ідзе , а хтосьці і з сачком , як матылькоў лавіць . Лепидоптерофил
Наведалі і вялікія лісіныя гарадзішчы. Біркі , як старэйшы сабака , сам асабіста правяраў кожную нару . І пуста. Які цуд .

 Тут Ігар Міхайлавіч (наш найстарэйшы паляўнічы) кажа , ведаю месца дзе ёсць нары , і там дакладна ёсць ліс . Ну пагналі туды . Так як сабак было шмат , нор дастаткова а часу мала , то падзяліліся на некалькі груп. У адным канале натыкнуліся на свежавыкапанай нару . Ўваходныя сляды паказвалі што хто ж дома ёсць.


Нара невялікага дыяметра , таму пускаем туды таксу норкі Васіля . Норка адразу нориться і сваім голасам абуджае хозяюшка а нам паведамляе « будзьце пільныя » . Адзін сыход , другі , трэці , не паспяваем яе адлавіць . Васіль становіцца ля самай нары. Чарговы сыход норку , Васіль ловіць яе і адыходзіць убок . За пяць хвілін ракетай выскоквае ліса , Андрэй страляе двойчы , усе стрэлы пазнакі , аднак і лярва , не змяншаючы ходу , забягае ў гушчары.
Ідзем шукаць , і сабак пусцілі на след. Першая ўбачыла лісу Міша , а ўжо потым таксі . Маладыя таксята мелі добрую притравки . Расцягнулі тую зладзейку як пльоткы па вёсцы
 Ну а потым як пакладзена , традыцыйны вячэру , абумоўленых пра дзень , які прайшоў , і пра нашых любімца - аб такс


 А дзень быў сапраўды асаблівы , не ўпершыню сабралася на паляванні колькі такс . ГЭТА капец )) ))
Записан
не допусти щоб хобі переросло в діагноз

Федір

  • Новичок
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 21
  • Место жительства: Україна, Львів
    • Просмотр профиля
Re: Охота с таксой
« Ответ #47 : Февраля 29, 2016, 19:51:42 pm »
Такса одна з найдавніших порід мисливських собак. Це той друг, що розбудить вас зранку на полювання, покаже де рюкзак, подасть чоботи... І полюють саме наші собаки, а ми лиш маленьке доповненя до їхньої роботи.
 

 
От і зібрали нас такси на полювання...
В п’ятницю погода тішила, сніг, вітер, холод – будуть лиси по норах сидіти. І ніч з п’яниці на суботу була така сама. Проте в суботу погода зіпсувалась – вийшло сонечко, без вітру, а вночі ще й приморозок був. Та вже як є, хоч чудові краєвиди вказували на те, що день буде цікавий.
Я з товаришом прибули в угіддя швидше ніж усі.




На місці збору вирішили трохи поманити, може ще якась руда бестія поведеться. Маніння дуже корисна річ, тренерує витримку як ніщо інше.

Та  тільки но ми зайшли на кут поля, як побачили вдалині лиса, вірніше не ми побачили, як Адель (гладкошерста такса) його зачула і по запаху привела в нору. Нора являла собою частину колишньої міліоративно-зрошувальної системи, така собі трубочка, дожиною біля 20 метрів і сантиметрів 30 в діаметрі. Лис був там. Ми підійшли тихо, без шуму, тому могли спокійно пустити собаку в нору, самі стати з другого кінця труби і влучними пострілами добути лиса. Та нам треба було живого лиса, який би був нашим партнером у змаганнях/випробуваннях. А так як труба була наскрізна, то вигнати його звідти не здавалось нам проблемою. Пустимо пса і вся робота... Як же ми глибоко помилялись…  Лис професор ще той...
 

 
 
         Назар залишився чатувати, а я швидко побіг до машини та приніс металеву клітку і рибацький підхват.
  Клітка з одної сторони труби, Адель заходить з другої. Чуємо голос, собака працює, лис точно там є. І собака спрацювала, за короткий час лис вискакує в клітку, але ми не вcтигаємо його там заблокувати. Друга спроба. Адель знову витискає лиса з труби, та той ногою натрапляє на метал і одразу знову в нору.
 Ну якесь невезіння. Такса,  незважаючи на наші не успіхи, завзято боролась з лисом. Пилюка  так і летіла з труби.  Двадцять хвилин, пів години, сорок п’ять хвилин.... Реально було шкода собаки, якій іржа виїдала очі та дерла горло. Лиса шкода не було, зараз така, засів там як шмарок в носі, і ні туди і ні сюди, ні лиши мене ні бери мене.
 
 
Дзвонить телефон, приїхала підмога. Львівські таксятники. Невдовзі чую голоси, які перебиває собачий гавкіт. Підходять шість такс і стільки ж мисливців. Банда. Були і малі Біркачі та Ельза (гладкі такси), і досвідчені Норка і Кора а Міша познайомив нас із своїм другом Гораном
 

Підмога серйозна, зараз та лисичка сама із страху вискочить. Правда шум ми підняли великий, в лісі скреготали сороки, кричали сойки а в навколишніх селах били в дзвони. Тут якраз Адель вилізла з нори, ціла в іржі, в пилюці. Ну нарешті. Дивлюсь, а моя мала має морду побиту та вухо прокушене. А щоби твоя срака, лисе поганий, по шву розійшлася…Кров би тебе нагла заллєла, сучий ти сину!…
 

 
Даємо тому рудому гамнюку перекур, самі тим часом міняємо клітку на сітку. Наступним добровольцем виявилась Кора з Високого замку (жорсткошерста такса). Андрій обережно пускає її в нору, а ми вже на поготові, хто з рогачкою, хто з сіткою, хто з лопатою, хто із відеокамерою, хто з рушницею, хто із стаканом, хто з канапкою, хто з фотоапаратом. Тобто кожен щось мав в руках. Але лис не йде. Пропхала Кора його до виходу, а він став за два метри від виходу і ні кроку назад. Звуки боротьби було чути прекрасно, ми чули коли Кора обгавкувала, коли йшла в лобову атаку і робила хватку. Але лис не виходив. Тут якраз ще підмога прибула Славко Закарпатський і Бірко з Ярим. А я тим часом, поїхав з товаришем Ігорем Михайловичем до нього, по його собаку, яка не дала б лису вже ніякого шансу.  Та тільки ми підходили до нори із нашою собакою, як почули:   «Є, тримай !!!»
А було це так. Випили хлопці по горнятку чаю, бо замерзли чекати. Кора була вже в норі більше години. І тут Ярий випив чаю, закурив люльку, бере Бірка і пускає його з другої сторони труби.  Подальші події були як в кіні. Бірко як гладіатор проривається вперед, ловить лиса чи то за яйка чи за дупцю, лис виривається,  від того болю та позору карколомно проскакує Кору, та його ловить його за живіт, проте не може втримати, і лис на повній швидкості вискакує з нори і попадає в рибацький сачок. Так що можна полювати і без зброї
 

 
 
Впійманим виявився ну дуже величезний лис. Потім його важили, більше 10 кг.  Дідько ще той, буде портити нерви собачатникам, гамселячи собак на змаганнях.
 
Ну з нагоди такої події можна і поснідати. Горнятко з гарячим чаєм чи кавою були дуже доречні. Легкий перекус, вьо, знову на нори.
 

 
 Погода якраз стала дуже норна, дощ вітер… Була б таке вчора, то весь лис сидів би у норах. А так провірили одні нори, другі, треті, а лиса нема і нема. Мисливці таксятники народ особливий, хтось на лиса із рушницею йде, а хтось і з сачком, мов метеликів ловити. Лепидоптерофіл
 

 
Відвідали і великі лисячі городища. Бірко, як найстарший пес, сам особисто перевіряв кожну нору. Та пусто. Якесь чудо.
 

 
Тут Ігор Михайлович (наш найстарший мисливець) каже, знаю місце де є нори, і там точно є лис. Ну погнали туди.  Так як собак було багато, нір достатньо а часу мало, то розділились на кілька груп.   В одному каналі натрапили на свіжовириту нору. Вхідні сліди вказували що хтось таки дома є.
 
Нора невеликого діаметру,  тому пускаємо туди таксу Норку Василя. Норка одразу нориться і своїм голосом будить господиньку а нам сповіщає «будьте пильні». Один відхід, другий , третій, не встигаємо її відловити. Василь стає біля самої нори. Черговий відхід Норки, Василь ловить її і відходить в сторону. За п’ять хвилин ракетою вискакує лисичка, Андрій стріляє двічі, всі постріли влучні, проте та лярва, не збавляючи ходу, забігає в хащі.
 

 
 Йдемо шукати, і собак пустили на слід.  Перший побачив лисицю Міша, а вже потім такси. Молоді таксята мали добру притравку. Розтягнули ту злодійку як пльотки по селі.
 

 
Ну а потім як годиться, традиційна вечеря, обговореня про день, що пройшов, та про наших любимців  - про такс. 
 

 
А день був дійсно особливий, чи не вперше зібралось на полюванні вісім такс.
 
ЦЕ КАПЕЦЬ ))))
 
[/video]
[/font]
« Последнее редактирование: Февраля 29, 2016, 19:56:35 pm от Федір »
Записан
не допусти щоб хобі переросло в діагноз

самсусам

  • Гость
Re: Охота с таксой
« Ответ #48 : Февраля 29, 2016, 21:26:00 pm »
Хороший рассказчик. 8)
Как в гостях у кума и свояков побывал. [vodka]
Братья у жены охотники и таксятники.
Записан

Мікалай

  • Да живу я тут
  • *****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 3163
  • Место жительства: г.Любань, Мінская вобласць
  • Я - Беларус, і гэтым ганаруся!
    • Просмотр профиля
Re: Охота с таксой
« Ответ #49 : Марта 01, 2016, 18:29:47 pm »
ох і малайцы! прыемна чытаць! і фотаздымкі выдатныя!
Записан
Хто забыў сваіх продкаў - сябе губляе, Хто забыў сваю мову - усё згубіў (У.Караткевіч)

Федір

  • Новичок
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 21
  • Место жительства: Україна, Львів
    • Просмотр профиля
Re: Охота с таксой
« Ответ #50 : Марта 02, 2016, 10:40:18 am »
Ўспамін пра адну зімовую гісторыю.
Ёсць такая песня Сярдзючкі - « я ціха ішла , ішла ішла , піражок знайшла ... »
Нешта і я такое сабе муркаў пад нос , калі вяртаўся з прагулкі з сабакам па палях ... Нары былі пустыя , мароз ціснуў і ліс бегаў па палях каб сагрэцца . Таму пайшоў з манка . Ліса бачыў , і яшчэ , чуў недзе здалёк стрэлы . Таксама ў паляўнічых гуляюць

Гэта вось , люблю прагуляцца з сабакам . Таму на наступны дзень выйшлі ў поле , але ўзяў з сабой фотаапарат , захаваць снег , таму што даўно не яго ўбачыш. Маршрут прагулкі выбраў не выпадкова , там дзе зайчыка можна падняць , або ліску спудзіць , ну і самае галоўнае - дзе ўчора гучалі стрэлы . Пагляджу , хто паляваў на землях Карабаса Барабаса . )) )
Ішлі не спяшаючыся , атрымліваючы асалоду ад скрыпам снегу ад моцныя марозу ,

Аделька бегала сабе па палях , як іголка з ніткай па вышыўцы , то варта шукала , а можа, каб сагрэцца .
Але ведаючы яго натуру і манеру пошуку , бачу , шукае што - то з натхненнем , як па следзе ідзе .Трымаю фотапарат уключаным , так магчымы раптоўны ўздым звера. Аднак раптоўнага не адбылося , Адэль ўвайшла ў травы і там стала як Трымаю фотапарат уключаным , так магчымы раптоўны ўздым звера. Аднак раптоўнага не адбылося , Адэль ўвайшла ў травы і там стала як легавая ў стойцы .Падыходжу , класна , я ся цешу , сабачка таксама. Ну і фота , на памяць ...
Заяц вялікі , вось што значыць правільны ракурс . Вельмі часта так бывае , страляў паляўнічы па зайцу , што трапіў , заяц адразу не ўпаў , значыць не трапіў . А зайчык прабег яшчэ метраў дзвесце- трыста , залез у траву і там дайшоў ... Сам так было не раз ... Дарэчы , гэта ўжо не першая знаходка сабакі , былі і буйныя ...
 Гэта сабе думаю , не прадаць ружжо , патроны , порах , дроб , гільзы , станкі для рыштунку і на выгандлёваныя сродкі не купіць сабе пару другую сабак ...
« Последнее редактирование: Марта 02, 2016, 10:44:21 am от Федір »
Записан
не допусти щоб хобі переросло в діагноз

Федір

  • Новичок
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 21
  • Место жительства: Україна, Львів
    • Просмотр профиля
Re: Охота с таксой
« Ответ #51 : Марта 02, 2016, 10:46:42 am »

Спогад про одну зимову історію  8)


Є така пісня Сердючки -  «я тихо йшла, йшла йшла, пиріжок знайшла…» Щось і я таке собі муркотів під ніс, коли вертався із прогулянки з собакою по полях…


Нори були пусті, мороз тиснув і лис бігав по полях щоб зігрітись. Тому пішов із манком. Лиса бачив, і ще, чув десь вдалині постріли. Також в мисливців бавляться   [shoot]
 
Оце ж бо, люблю прогулятись із собакою. Тому наступного дня  вийшли в поле, але взяв із собою фотоапарат, зазнимкувати сніг, бо не часто його побачиш.  Маршрут прогулянки вибрав не випадково, там де зайчика можна підняти, чи лисичку сполохати,  ну і саме головне - де вчора лунали постріли. Подивлюсь, хто полював на землях Карабаса Барабаса. )))


Йшли неспішно, насолоджуючись рипінням снігу від моцного морозу,





Аделька бігала собі по полях, мов голка з ниткою по вишиванці, чи то слід шукала, чи то щоб зігрітись.





Але знаючи її натуру та манеру пошуку, бачу, шукає щось із натхненням, мов по сліду йде.





Тримаю фотапарат ввімкненим, бо можливий раптовий підйом звіра. Проте раптового не сталось, Адель зайшла в трави і там стала мов лягава у стойці.
Підходжу, класно, я ся тішу, собачка також.
Ну і фото, на згадку…





Заєць великий, ось що значить правильний ракурс.


 Дуже часто так буває, стріляв мисливець по зайцю, ніби попав, заєць одразу не впав, значить не попав. А зайчик пробіг ще метрів двіста-триста, заліз в траву і там дойшов… Сам так мав не раз…
Доречі, це вже не перша така знахідка собаки, були і крупніші… :smu:sche_nie:
Оце собі думаю, чи не продати рушницю, патрони, порох, дріб, гільзи, станки для спорядження та за виручені кошти не купити собі пару другу собак…    ;)
Записан
не допусти щоб хобі переросло в діагноз

dekiri

  • Свой человек
  • ****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 693
  • Место жительства: Гомельский р-н
    • Просмотр профиля
Re: Охота с таксой
« Ответ #52 : Марта 02, 2016, 11:51:20 am »
 [applauds] [applauds] [applauds] [cool] [cool] [cool]
Прыгожыя гісторыі распавядаеш.
Ад чыіх сабак твая Адэль?
О, дык мы ж родзічы.
« Последнее редактирование: Марта 02, 2016, 11:53:39 am от dekiri »
Записан

Федір

  • Новичок
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 21
  • Место жительства: Україна, Львів
    • Просмотр профиля
Re: Охота с таксой
« Ответ #53 : Марта 02, 2016, 12:58:20 pm »
дякую за відгук.  8)


Родословна моєї собаки:  http://ingrus.net/dachshund/details.php?id=2729


А Ваша такса ?
« Последнее редактирование: Марта 02, 2016, 13:00:49 pm от Федір »
Записан
не допусти щоб хобі переросло в діагноз

dekiri

  • Свой человек
  • ****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 693
  • Место жительства: Гомельский р-н
    • Просмотр профиля
Re: Охота с таксой
« Ответ #54 : Марта 02, 2016, 23:29:48 pm »
Это старая сука
Записан

Федір

  • Новичок
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 21
  • Место жительства: Україна, Львів
    • Просмотр профиля
Re: Охота с таксой
« Ответ #55 : Марта 14, 2016, 11:42:51 am »
Звіт про одне січневе полювання




У поле прыехаў хутчэй чым іншыя паляўнічыя. Надвор'е – ляля, без ветру, марозік, невялікі снег. Не зусім норна, але для ваби тое, што трэба. Дастаю манок, станаўлюся за корягой, маню і за некалькі хвілін на мяне выбягае ліс. Близенько. Але чаму-то не страляў, і цяпер незнаю чаму. Ну, думаю, яшчэ не вечар, аднаго пусціў, два вазьму. Як заўседы ў мяне, шчыра сказанае павінна спраўдзіцца. З тым і паехаў на нары.
Перш чым прыступаць да паляванні, сталі з хлопцамі на ўскраіне вескі і добра паснедалі, таму што, кажу ім, есць не дам, пакуль пару лісіц не здабудзем))). Жартую, вядома.
 
Першыя норы традыцыйна пустыя, другія таксама, трэція тым больш. Таварыш кажа, ведаю, дзе нара есць. Ну то вйо, едзем туды. Я з Адэль да нары, хлопцы па перыметры. Уласна сама нара – адзін віднорок. Думаў пускаць ці не, але ўваходных варта мяне пераканаў. Адэль тарпедай забягае ў нару, а я акуратна адыходжу метраў дзесяць, приклікаю на наколінникі і хіба шыяй кручу як перископом. Дарэчы, накаленнікі вельмі практычная рэч. Адначасова засекаю час, дзве хвіліны, пяць, сем, дзесяць, пятнаццаць. І тут куляй выскоквае з нары ліс, ледзь паспяваю стрэліць, рудохвостий робіць сальта і працягвае бегчы, цягнучы зад. Аднак флангі не памыліліся, трапны стрэл і ліс падзе. Адэль ўжо каля яго, ловіць «па месцы» і давяршае свае чорнае справа. Задаволеныя ўсе, акрамя, напэўна, лісічак-самочек, таму здабытым апынуўся племянной лиссовин з вялізнымі жалудамі.
 

 
Па дарозе дадому заскочылі яшчэ на адны нары. Самі норы ў рове з густымі кустамі. Пускаю Адэль, яна хутка нориться. Мілагучная брэх даносіцца да майго вуха. Гэта ўжо добра, і тут заспелі кумасю дома. За дзесяць хвілін выхад сабакі, паглядзела на мяне, я заняў добрую пазіцыю і зноў у нару. Праз некаторы час выхад, забіраю яе, і ў той жа міг з нары вылазіць ліс. Пакуль паклаў таксу, пакуль стрэліў то ліс быў ужо на дне роў і ўцякаў карчакамі. Былі яшчэ стрэлы, але, як гаворыцца, кашуля каратковатая, то занадта доўгі або наадварот.
Ну, але і так добра, палічылі таго лысая як здабытага (ліс добранька атрымаў) і селі абедаць, а абед перайшоў у вячэру, традыцыйна як есць у такіх выпадках. Асноўнай тэмай размоваў была сусветная цана за барэль нафты і залежнасць паміж ціхім падыходам да нары і працай сабакі. Як-то так.  8)
Записан
не допусти щоб хобі переросло в діагноз

dekiri

  • Свой человек
  • ****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 693
  • Место жительства: Гомельский р-н
    • Просмотр профиля
Re: Охота с таксой
« Ответ #56 : Марта 14, 2016, 13:24:13 pm »
 [applauds] [applauds] [applauds]
Тебе б детские книжки писать, вроде Бианки.
Записан

Федір

  • Новичок
  • *
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 21
  • Место жительства: Україна, Львів
    • Просмотр профиля
Re: Охота с таксой
« Ответ #57 : Апреля 28, 2016, 08:05:24 am »
Аднойчы ў полі. Гісторыя з сезона палявання.


Было прыкладна так:


Расказвае лісічка-самка: О, нара такая прыгожая, новая, паляўнічыя аб ей не ведаюць, прыгожы від на поле, сонечная бок, не сыра, столь і падлога не мокрітиме, да вады не далека, веска з курамі каля.
 Ідэальнае месца.  ::)


Расказвае ліс-самец: О, лісічка пайшла, не ідзе а піша, з пераду добрая, і з азадку апетытная, пушистий хвост, ножкі роўныя, зубы ўсе, маладзенькая, файненька. Яшчэ пры выпадку "шпекну". Ідзе ў нару. І нара прыгожая, новая..... Як не шпекну то хоць пасплю ў сухі нары...
 Ідэальныя ўмовы.  [smitten]


Расказвае Адэль (такса, сучина): Аб, нара прыгожая, новая... Я яшчэ тут не была. І варта лысая чую, самаўпэўненага, хітрага але трохі баязьлівага. І ліска пайшла, не пайшла, а напісала што ідзе, па почырку добрая.. Цяпер я той почырк підкоректую...
Ідэальная сітуацыя.  ;)


Расказвае Бірко (такса, сабака): Аб, Адэль тут. Прыгожая і малая, усе пры ей і фігура і характар. "Шпекнув" б тую Адэль, толькі яшчэ не дае. Кажа трэба зарабіць. Дыпломы па лысую ўжо маю, яшчэ трэба ліса з натуральнай норы ліса ўзяць. О, Адэль хвост задрала ўгору, а морду да нізу, што-то шукае. Можа ліса, аб, то было б добра... Падыходжу, сапраўды шукае, і варта есць свежанькі, ліса і лісічкі. Прама вядзе да нары. А нара такая прыгожая, новая... Цяпер я іх з нары дастану, і трафей добуду і на переспективу каханне-ношка з Адэль свеціць.
Ідэальны варыянт. :-*


Расказвае Федір: О, норы есць, добрыя, і новыя. Скоренько пусцім Адэль, есць – есць, няма – не, я не маю часу, яшчэ цяпер гучище запланавана.
Ідэальна правядзем час. [vodka]


Расказвае Яравы (паляўнічы ў акулярах): Аб, норы, а там лісы, Бірко – пляц,
In das Loch ist ein Fuchs. Wir müssen sie zu bekommen. Bei dem Angriff .
Ідэальна сказана.  [cool]


Расказвае Ігар Міхайлавіч (паляўнічы з стрэльбай) : Аб, норы, а там лісы. О, есць дзве сабакі. Сабака заходзіць у нару а сучина з боку назірае. Федар становіцца каля аднаго віднорка, я ў другога. Той, у акулярах стаў далей і глядзіць. Дзіўны нейкі, прыехаў на паляванне без зброі, толькі з сабакам... О, ліс выскоквае, ЛУП, ліс ўпаў. Да хвіліны часу выскоквае другі. ЛУП, і другі ўпаў.
 Ідэальны стрэл.  [shoot]


Распавядае Жонка (мая): Аб, норы, паляванне, лісіцы, цэлы сезон пра тое было чуць ад мужа. Яшчэ на гэтыя выходныя пускаю на пару гадзін, а на наступныя павінен прысвяціць сям'і. З'ехаў, праз два гадзіны прыехаў,як і абяцаў, яшчэ і трафеямі. Будзе на футра.
Ідэальны мужчына. [applauds]










 8)



« Последнее редактирование: Апреля 28, 2016, 08:08:42 am от Федір »
Записан
не допусти щоб хобі переросло в діагноз

Евген419

  • Гость
Re: Охота с таксой
« Ответ #58 : Июня 01, 2016, 13:44:57 pm »
 [cool] [cool] [cool]
Записан

bira_84

  • Свой человек
  • ****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 812
  • Место жительства: г.Слуцк
  • Лучше ягдтерьера только два ягдтерьера
    • Просмотр профиля
Re: Охота с таксой
« Ответ #59 : Июня 01, 2016, 22:55:09 pm »
Красава!!!!!
Записан

Rudik

  • Свой человек
  • ****
  • Оффлайн Оффлайн
  • Сообщений: 749
  • Место жительства: Новополоцк
    • Просмотр профиля
Re: Охота с таксой
« Ответ #60 : Июня 01, 2016, 23:10:37 pm »
Готовимся к сезону. Кобельку 3,5 месяца.
Первое знакомство со зверем.

Хорош,  [applauds], есть от кого перенять (я про родителей и родственничков кобелька) ;)

Григорию тоже нужно отдать должное за воспитание и содержание стольких собакенов  8)
« Последнее редактирование: Июня 02, 2016, 16:38:56 pm от Rudik »
Записан